Başlıktan anlamışsınızdır nasıl gaza geldiğimi! Daha fermuarın iki tarafındaki dikişleri denk getiremeyen ben couture elbise dikiyorum. Hayırlısı:)
Kendi çapımda tecrübelerimi anlatayım istiyorum bu -olası- yazı dizisiyle.
Kendi çapımda tecrübelerimi anlatayım istiyorum bu -olası- yazı dizisiyle.
Önceki yazımda bahsettiğim Mayıs 2011 Burda'sındaki 122 nolu kalıbı kullandım. Çünkü çok kişi bu kalıbı kullanmış ve yorumları genelde iyiydi. Bu arada evet, 8 kilo vermeme rağmen 40 bedenim:)
Önce astardan başlamak istedim. astarı çarpıcı olsun diye evdeki fuşya esnek kalın saten kumaşı kullandım. Henüz elbisenin dışı nasıl olacak, karar veremedim. Araştırmalarım sürüyor:)
Parçaları birleştirince dışarıdan böyle görünüyor.
İçinde göğüs kısmındaki dikiş paylarını zigzag şeklinde (çıtlatmak mı deniyor?) kestim.
Ufak bir kağıtta basit bir eskiz çizdim. balenleri koyacağım yerleri çizdim ve diktiğim parça üzerinden ölçüleri alarak 0,5 cm kadar fazlalık bırakarak kestim. Bendeki balen plastik 5 mm genişliğinde. 1,75 TL'ye 5 metre almıştım önceden.
Ben kendimce her balenin üzerine ölçüsünü yazdım. İşime yarar mı bilmem.
Balenler halka şeklinde sarılarak satıldığı için açıldıklarında düz olmuyorlar. Bunu bir yabancı blogda görmüştüm, neresi hatırlamıyorum. Balenleri kaynamış suya atınca açılıveriyorlar:)
Balenlerim daha düz oldular. Dikerken kolay olacak diye ümit ediyorum.
Şimdilik bu aşamadayım. Diktikçe fotoğraflayıp yazmaya devam edeceğim bakalım:)
Bu arada ben kesim, çizim işlerimi salonumdaki yemek masası üzerinde yapıyorum. Masam zarar görmesin diye evdeki çarşaflardan birini feda edip 2-3 kat olacak şekilde masaya seriyorum. Kumaşları keserken kalıp kağıdını kumaşla beraber bu örtüye de iğneliyorum. Böylece kumaş kaymıyor. Özellikle şifonlarda ve satenlerde işe yarayan bir yöntem:)
Beni sosyal medyada takip etmek için: